Lilleputthammer Familiepark

19. okt. 2017 -- Posted by : admin

Hjemmeside: www.lilleputthammer.no

Lilleputthammer i Hafjell er den eneste familieparken i Norge spesielt tilrettelagt for barn mellom 0 og 8 år. Her føler barna seg hjemme!
I "den lille byen med det store hjertet" kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Ola's froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.
Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas Bokby kan de ble med på lesestund, og det spilles teater og show flere ganger daglig i den lille byen!
I Lilleputthammer er vi opptatt av at barna skal føle glede og mestring innenfor trygge rammer.
Rundt om i parken finnes mange sittegrupper, sandkasser, vippehusker, trampoliner, hinderløype, hoppeputer m.m. Vi har trillevogner til utlån. Det finnes stellerom på alle toaletter og vi har egne ammerom i Cafe Central og Miniputthuset.

DEN LILLE BYEN
Lilleputthammer Familiepark i Hafjell er en miniatyrutgave av Storgata i Lillehammer anno 1930-tallet, bygd i målestokk 1:4. For voksne gir Lilleputthammer Familiepark et historisk tilbakeblikk til 1930-tallet med datidens forretninger, hotell og kafeer. Her finnes 44 forretninger, 2 hotell, 3 kafeer, 2 bakeri, politi og kino. Her finner du alt fra J. Bøhmers Isenkramforretning og Th. Julins Broderiforretning til Pølsemaker Johansen.I "Storgata" i Lilleputthammer finnes kulturhus, lekehus, Ola og Hedda's klubbhus, kino, ballhus, miniputthus med ammekrok, klossehus, toglekehus, snekkerhus, billedbokhus, tegneseriehus, faktabokhus, mysterie- og ungdomslitteraturhus og "da mor og far var små hus".
Til husene er det benyttet 2830 spesiallagde isolerte vindusglass, ca 1 million listverk og 80.000 takstein. I Kulturhuset kan du lese mer om historien til Lilleputthammer.
 
HISTORIE
Lilleputthammer ble åpnet av Stortingspresident Oddvar Nordli 29.juni 1983 med stor festivitas og er Norges eldste familiepark. Det er nå 31 år siden Kjell og Hjørdis Madsen realiserte sin hemmelige drøm om å lage en egen lekeby for barna, Lilleputthammer Lekeby. Lilleputthammer Lekeby var en kopi av Lillehammer i størrelse ¼ med 60 bygninger fra byens Storgate i en stil fra århundreskiftet. Initiativet vakte oppsikt i hele Norge og ble raskt et kjent og kjært stoppested for barnefamilier om sommeren.
I 1996 kjøper Viking Gruppen AS (nå Welle Gruppen AS) Øyer Gjestegård og Lilleputthammer, og fra 2006 overtar Welle Gruppen AS også driften av parken. Fra 2007 etableres Lilleputthammer som en ny familiepark, det investeres store beløp i nye attraksjoner og husene i gata pusses opp. De første attraksjonene (pariserhjul, froskehopp, berg og dalbane, bompebåter og el-biler) kom i  2007. Til 25-års jubileet i 2008 kom ytterligere 3 attraksjoner (oldefarsbiler, nostalgikarusell og klatretårn) og serveringsstedet Park Cafeen bygges i Søndre park.
Barnas Bokby etableres også i løpet av disse to årene som en liten by i den lille byen, med ca.12 000 brukte barnebøker. Fra 2009 og fram til idag er underholdningstilbudet utviklet til to faste teaterforestillinger og lesestund hver dag. Det er etablert to nye scener, og flere show (one-man-cirus med Malte Knapp, Vennebyen) blir satt opp hver sommer.
Driftsselskapet av familieparken er Lilleputthammer Lekeland AS. Hafjell Resort er ansvarlig for markedsføringen av Lilleputthammer. Begge selskaper er datterselskaper i Welle Gruppen AS.
 
Lilleputthammer Familiepark i Hafjell ligger 15 km nord for Lillehammer.
 

Flere aktiviteter

Hafjell Alpinsenter

Hafjell Alpinsenter ligger i Øyer kommune omtrent 15 kilometer nord…

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 15…

Lilleputthammer Familiepark

Lilleputthammer i Hafjell er den eneste familieparken i Norge spesielt…

Hunderfossen Vinterpark

Gjør deg klar for en eventyrlig vinterkveld med Hunderfossen…

Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark er en av Norges største turistattraksjoner,…

© Aasletten Pensjonat og Hytter

Tlf: +47 612 77 612 | E-post: post@aasletten.no | Adresse: Hundervegen 92, N-2636 Øyer

Aasletten Pensjonat og Hytter - En del av Lillehammer TuristAasletten Pensjonat og Hytter er en del av Lillehammer Turist