Hafjell Alpinsenter

19. okt. 2017 -- Posted by : admin

Hjemmeside: www.hafjell.no

Hafjell Alpinsenter ligger i Øyer kommune omtrent 15 kilometer nord for Lillehammer. Det er et av Norges største alpinanlegg. Øverste startpunkt ligger 1 030 meter over havet og det har en fallhøyde på 835 meter. Under Vinter-OL 1994 ble det arrrangert slalåm og storslalåm i anlegget.

Etter OL ble Hafjell riksanlegg for slalåm og storslalåm. Anlegget ble åpnet i 1988 og i 1991 var anlegget ferdig utbygd for OL i 1994. Etter OL har anlegget blitt ytterligere utbygd og består i dag av 30 løyper som betjenes av en gondolbane, 3 stolheiser og 11 skitrekk. Terrengparken i Hafjell heter Hafjellparken og i 2013 ble den kåret til Norges beste terrengpark av DN. Hafjellparken består av Main Park, Frontyard og Backyard som retter seg mot ulike ferdighetsnivå for twintip og snowboard.

Hafjell Alpinsenter er i dag eid av Alpinco som også eier Kvitfjell Alpinanlegg. Sammen danner de Norges største skidestinasjon med 73 km nedfarter. Hafjell Alpinsenter er også tilknyttet et løypenettverk for langrenn på 600 km med spor som prepareres. Sesongstarten for Hafjell Alpinsenter er normalt medio november.

Det er mange alpinklubber som trener i anlegget, bl.a Lillehammer Skiklub og ØTI Hafjell Alpint.
Hafjell Bike Park er åpen vår, sommer og høst, og er et tilbud med sykkelpark for downhillsykling, samt at det er inngangsportalen til å sykle sti i Øyerfjellet og omeng. Hafjell Bike Park leier ut sykler både til downhill, sti og el-sykler. Du kan også kjøpe deg en enkeltbillett med gondolen og teste pumptracken på Mosetertoppen, samt spise en bedre lunsj med utsikt over Gudbrandsdalen fra Skavlen Restaurant.

Husk å kjøpe heiskort online - da sparer dere tid og penger!

Kjøp her

Flere aktiviteter

Lilleputthammer Familiepark

Lilleputthammer i Hafjell er den eneste familieparken i Norge spesielt…

Hafjell Alpinsenter

Hafjell Alpinsenter ligger i Øyer kommune omtrent 15 kilometer nord…

Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 15…

Hunderfossen Vinterpark

Gjør deg klar for en eventyrlig vinterkveld med Hunderfossen…

Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark er en av Norges største turistattraksjoner,…

© Aasletten Pensjonat og Hytter

Tlf: +47 612 77 612 | E-post: post@aasletten.no | Adresse: Hundervegen 92, N-2636 Øyer

Aasletten Pensjonat og Hytter - En del av Lillehammer TuristAasletten Pensjonat og Hytter er en del av Lillehammer Turist